نکات سلامت

برترین نکته های سلامتی و تندرستی

نکات سلامت

برترین نکته های سلامتی و تندرستی

در این وبلاگ برترین مقالات درباره سلامتی، درمان های خانگی، بارداری، نوزادان و ... ارائه شده است.

۵ مطلب در مرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

درد گوش از جمله دردهایی است که فرد را ناتوان و کلافه می‌کند اما در تمام موارد، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ برای تسکین درد ضرورت ندارد و می‌توان از روش‌ها و داروهای جایگزین برای این منظور سود برد.

برای گوش درد دلایل متعددی وجود دارد که عفونت سینوس‌ها، جرم گوش و التهاب لوزه از جمله مهمترین عوامل آن به حساب می‌آیند. اما شایع‌ترین دلیل عفونت گوش، عفونت گوش میانی است. این نوع عفونت موجب ورم و آلودگی بخش‌هایی از گوش میانی می‌شود. درد مربوط به عفونت گوش میانی از گیر افتادن ترشحات در پشت پرده گوش ناشی می‌شود.

بهترین درمان خانگی برای درد گوش باید متناسب با نوع و دلیل بروز آن باشد. به طور مثال در صورتی که پوسیدگی دندان علت گوش درد باشد تنها راه حل آن مراجعه به دندانپزشکی است. به طور کلی در موارد خفیف می‌توان عفونت گوش را بدون مصرف آنتی‌بیوتیک و با استفاده از روش‌های درمانی خانگی برطرف کرد. همچنین به والدین توصیه می‌شود گوش درد کودکان خود به خصوص فرزندان زیر دو سال و در مواقعی که با تب همراه باشد را جدی بگیرند و به پزشک مراجعه کنند.

 

روش های تسکین گوش درد

برخی از روش‌های مفید و کاربردی برای تسکین درد گوش عبارتند از:

1- مصرف مسکن‌ها: آکادمی پزشکان اطفال آمریکا مصرف مسکن‌هایی همچون ایبوپروفن و استامینوفن را برای کنترل درد مرتبط با عفونت گوش میانی توصیه می‌کند. مصرف این داروها همراه آنتی بیوتیک‌ها یا بدون آنها باید طبق دستورالعمل باشد.

 

2- کمپرس آب گرم یا سرد: افراد اغلب از کیسه آب یخ یا گرم برای تسکین درد در تمام نقاط بدن استفاده می‌کنند که این روش برای درد گوش هم موثر است.

 

3- چکاندن قطره‌های روغن داخل گوش: باور عمومی وجود دارد که روغن موجب تسکین درد گوش می‌شود هرچند شواهد علمی تایید کننده آن نیست اما ریختن قطره‌های روغن گرم داخل گوش خطرزا نیست و تا حدودی می‌تواند موثر باشد.

 

4- پرت کردن حواس کودک: در صورتی که کودک دچار درد گوش باشد می‌توان با مشغول ساختن او به کارهای دیگر از جمله تماشای فیلم مورد علاقه یا خواندن کتاب ذهن او را از درد گوش دور کرد تا دارو تاثیر درمانی خود را بگذارد.

 

5- استفاده از قطره‌های درمانی طبیعی: این قطره‌ها حاوی عصاره‌های گیاهی زیتون است و به عنوان شیوه سنتی درمانی قابل استفاده است.

 

6- روشن کایروپرکتیک: در این روش که طب فیزیکی به حساب می‌آید از دست‌ها برای تسکین درد کمک گرفته می‌شود و می‌توان از آن در درمان گوش درد و کمردرد بهره برد. 

  • تمنا خانم
  • ۰
  • ۰

همانطور که در خبرها شنیده اید، ویروس کرونا در کشورهایی جز چین که منشا آن بوده نیز دیده شده و متاسفانه در کشورهای نزدیک به ایران نیز گزارش شده است. امیدواریم این ویروس هرگز وارد کشور عزیزمان نشود اما با این حال باید خودمان را محافظت کرده و با حفظ نکات بهداشتی که این روزها از رسانه های مختلف میشنویم، به تغذیه نیز اهمیت ویژه ای دهیم.  چراکه عامل ابتلا یا پیشگیری از ابتلا به این ویروس، به جز دارا بودن بیماری های زمینه ای نظیر دیابت، سوتغذیه ، ریوی و.... عملکرد و قدرت سیستم ایمنی می باشد.

نکات تغذیه ای مهم برای پیشگیری از کرونا

این روزها در هر سن و سالی که هستید نکات تغذیه ای زیر را جدی گرفته و اجرا نمایید:

  1. جهت دریافت مقادیر کافی ویتامین ث ، روزانه حداقل یک عدد پرتقال یا دوعدد نارنگی یا لیموترش مصرف کنید.
  2. مصرف کدو حلوایی را در رژیم روزانه فراموش نکنید.
  3. مواد غذایی شیرین را محدود کنید.
  4.  از روغن های جامد استفاده نکنید.
  5. روزانه حتما یک عدد تخم مرغ یا دو عدد سفیده آن‌را مصرف کنید.
  6.  از ادویه جاتی نظیر زردچوبه و زعفران در این روزها بیشتر استفاده نمایید.
  7.  از جوانه های جو، گندم ، ماش و شبدر در رژیم روزانه خود استفاده کنید.
  8.  از بین انواع مغزهای گیاهی، گردوی داخل پوسته چوبی، بهترین گزینه است که در طول روز مصرف شود.
  9. حتما روزانه یک عدد پیاز خام بنفش استفاده کنید.
  10. مصرف روزانه خانواده کلم را فراموش نکنید.
  11. از کنسرو استفاده نکنید.
  12. سوسیس و کالباس را از برنامه خود حذف کنید.
  13. حتما روزانه از خوراک عدسی، دال عدس یا لوبیا استفاده کنید. مصرف پروتیین در این روزها بسیار اهمیت دارد.
  14. از پرتقال های توسرخ استفاده کنید.
  15. روزانه حتما از انار قرمز استفاده کنید.
  16. خواب کافی داشته باشید.
  17. از فرآورده های پروبیوتیکی یا مکمل آن استفاده کنید.
  18. از بین انواع روغن ، از روغن زیتون استفاده کنید.
  19. شکلات تلخ بخورید.
  20.  از کنجد و ارده در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
  21. حتما ویتامین د خون خود را چک کنید. اگر کمبود دارید حتما درمان کنید.
  22. .آهن خون خود را چک کنید. کمخونی سبب ضعف سیستم ایمنی میشود.
  23. گز، سوهان ، نقل، نبات و شیرینی جات را حذف کنید.
  24.  از میوه به استفاده کنید. 
  25. این توصیه ها در سالمندان، کودکان، خانم های باردار و افراد مصرف کننده کورتون یا افراد مبتلا به سرطان بسیار بسیار مهمتر می باشد.
  26. اگر چاق هستید بدانید که بیشتر در معرض خطر هستید. 
  27. استرس و فشارهای جسمی و روحی سیستم ایمنی را ضعیف میکند.
  28.  مراقب خود باشد و پیشگیری را جدی بگیرید.
  • تمنا خانم
  • ۰
  • ۰

در دوران قاعدگی زنان تغییرات هورمونی زیادی را تجربه می کنند و در این شرایط توصیه می شود که خانم ها کارهای خاصی را انجام ندهند، زیرا در این صورت وضعیت جسمی و روحی بهتری خواهند داشت. در این مقاله می خواهیم تا در خصوص کارهایی که نباید در دوران قاعدگی انجام دهید صحبت کرده و اطلاعات کاملی به شما بدهیم. با ما همراه باشید.

کارهایی که نباید در دوران قاعدگی انجام دهید

در طول دوران قاعدگی، بدن پوسته بیرونی رحم را دفع می کند و این فرآیند کاملا طبیعی است و باعث ناراحتی های جسمانی، گرفتگی عضلات، تحریک پذیری سینه و کج خلقی و نفخ شکم می شود. در این مدت حتی مصرف برخی غذاها می تواند باعث تشدید میزان دردتان شود. اکنون به طور خلاصه هر کدام را توضیح می دهیم:

1. غذاهای زیر را در دوران قاعدگی مصرف نکنید

  • غذاهای پر از شکر: برخی از غذاها حاوی قند تصفیه شده هستند که باعث افزایش شدید قند در جریان خون می شوند. بنابراین مصرف کیک، شیرینی، غلات صبحانه، پاستا، نان سفید و آرد را کم کنید.
  • وعده های غذایی زیاد در طول روز مصرف نکنید: سعی کنید که وعده های غذایی تان در طول روز به میزان کمتری باشد. مصرف غذای زیاد می تواند باعث نفخ بیشتر و هضم سخت تر غذا شود.
  • سدیم کمتری مصرف کنید: مصرف سدیم کمتر می تواند آب بدنتان را حفظ کرده و نفخ شکم را کاهش می دهد.
  • هله هوله نخورید: در دوران قاعدگی، از مصرف هله هوله هایی مثل خشکبار نمکی و چیپس سیب زمینی دوری کنید. همچنین لواشک و چیزهای ترش نخورید که فشار خون تان را کاهش می دهد.

غذاهایی که در دوران قاعدگی نباید مصرف کرد

2. از انجام ورزش سنگین اجتناب کنید

انجام فعالیت های شدید فیزیکی همراه با مصرف کالری کم می تواند باعث تشدید درد قاعدگی شود. این حالت در پزشکی «آمنوره» نامیده می شود. این اختلال برای خانم هایی که ورزش های سخت انجام می دهند مثل دوندگان، ژیمناستیک ها، بالرین ها و اسکی بازها رخ می دهد. زنان دچار آمنوره دارای سطح انرژی پایینی هستند. همچنین مرکز کنترل مغز به نام هیپوتالاموس از ترشح هورمون ها و آزادسازی آنها جلوگیری می کند. عملکرد عادی تخمدان قطعا تغییر می کند. در این حالت ممکن است تخمدان ها قادر به آزادسازی تخمک بالغ جهت لقاح نباشند. این اختلال باعث تاخیر در چرخه قاعدگی می شود.

3. تماشای فیلم های عاشقانه

تغییرات هورمونی در این دوران باعث نوسانات شدید روحی و خلقی می شود. در صورتی که مجرد باشید، با دیدن یک فیلم عاشقانه در این دوران شدیدا یک شریک زندگی می خواهید و اگر متاهل باشید نیز هوس دوران مجردی خواهید کرد. پس بهتر است تا تماشای این دسته از فیلم ها را به بعد از دوران قاعدگی موکول کنید.

4. بحث کردن

تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی باعث نوسانات خلقی در این مدت می شود. اگر بر سر موضوعی با شریک زندگی یا دوست یا همکار خود به توافق نرسیدید، با او بحث نکنید. با توجه به این نوسانات خلقی، گفت و گو شما نتیجه خوبی نخواهد داشت. حتی ممکن است باعث شود با هم دعوا کنید و بعدا از این کار پشیمان شوید. حتی ممکن است وقتی دوران قاعدگی تان به اتمام رسید، به این مساله فکر کنید و متوجه می شوید که چقدر دعوای تان بی معنی بوده است.

5. از مصرف زیاد شکلات و قهوه اجتناب کنید

مصرف زیاد کافئین که در قهوه و شکلات موجود است، می تواند میزان دردتان را افزایش دهد.

غذایی که درد قاعدگی را افزایش می دهد

6. دوش گرفتن زیاد

اینکه در دوران قاعدگی نسبت به بدن خود احساس خوبی نداشته باشید، کاملا قابل درک است. اما چرا به طور مداوم دوش می گیرید؟ انجام این کار باعث می شود که مدت زیادی را بایستید و به علاوه قرار گرفتن در زیر دوش آب می تواند میزان درد قاعدگی تان را افزایش دهد.

7. انجام کارهای خانه

حتی اگر سینک ظرف شویی پر از ظرف های کثیف و لباس هایتان همه کثیف باشند، ایرادی ندارد. وقتی دوران عادت ماهیانه تان به اتمام رسید، به راحتی می توانید آن ها را شسته و خانه را تمیز کنید. بنابراین نگران انجام کارهای خانه نباشید. بهتر است روی تخت خود دراز کشیده و استراحت کنید. می توانید فیلم تماشا کنید و یا کتاب بخوانید، اما تحت هیچ شرایطی کارهای سنگین انجام ندهید.

8. به طور مداوم نشستن

نشستن به طور مداوم می تواند میزان دردتان را افزایش دهد. اگر قصد تماشا فیلم یا خواندن کتاب را دارید، سعی کنید تا این کار را به شکل دراز کشیده در رختخواب انجام دهید. به طور کلی نشستن و ایستادن در دوران قاعدگی می تواند درد شما را بیشتر کند، پس با انجام این کار خود را اذیت نکنید.

کارهای ممنوعه در دوران عادت ماهیانه

9. فکر کردن زیاد و گرفتن تصمیمات مهم

از آنجایی که در این دوران نوسانات خلقی و روحی زیادی را تجربه می کنید، نباید به مسائل مهم فکر کرده و در این خصوص تصمیم گیری کنید. مطمئنا تصمیم تان در دوران قاعدگی با تصمیم گیری تان پس از اتمام دوران قاعدگی متفاوت خواهد بود. بنابراین از فکر کردن و تصمیم گیری و فشار زیاد به خود جلوگیری کرده و استراحت کنید تا آسیب بیشتری به خود وارد نکنید.

 

نتیجه گیری

دوران قاعدگی باعث ایجاد تغییرات هورمونی زیادی در بدن شده که علائم آن به شکل جسمی و روحی ظاهر می شود. انجام برخی از کارها مثل دویدن، ورزش کردن، مصرف غذاهای نامناسب و .... در دوران قاعدگی می تواند شدت این مشکلات را تشدید نماید. بنابراین بهتر است که در این مدت به خوبی استراحت کرده و از انجام این کارها دوری کنید.

  • تمنا خانم
  • ۰
  • ۰

کیست میلیوم (milium cyst) یک برجستگی کوچک و سفید است که به طور معمول در بینی و گونه ها ظاهر می شود. این کیست ها اغلب به صورت گروهی یافت می شوند. به کیست های متعدد میلیا (milia) گفته می شود. میلیا زمانی اتفاق می افتد که کراتین در زیر سطح پوست به دام می افتد. کراتین یک پروتئین قوی است که به طور معمول در بافت های پوست، مو و سلول های ناخن یافت می شود. میلیا می تواند در افراد از هر قومیت و سنینی رخ دهد. با این حال، آنها در نوزادان رایج تر هستند. به خواندن ادامه دهید تا در مورد میلیا، علل آن و کارهایی که می توانید برای درمان آنها انجام دهید، بیشتر بدانید.

علائم میلیا

میلیا برجستگی های کوچک و گنبدی (گرد) شکل است که معمولاً سفید یا زرد رنگ هستند. آنها معمولاً  باعث خارش یا درد نمیشوند. اما ممکن است برای برخی از افراد ناراحتی ایجاد کنند. ملافحه یا لباس های زبر ممکن است باعث شوند که میلیا تحریک و قرمز شود. کیست ها به طور معمول در صورت، لب ها، پلک ها و گونه ها یافت می شوند. با این وجود، آنها می توانند در سایر قسمتهای بدن مانند تنه یا دستگاه تناسلی نیز یافت شوند. آنها غالباً با بیماری ای بنام مرواریدهای اپستین (EBV) اشتباه گرفته می شوند. این بیماری شامل ظهور کیست های سفید زرد بی ضرر در لثه ها و دهان نوزاد است. به میلیا همچنین غالباً به طور نامناسب/نادرست “آکنه کودک” گفته می شود.

علل به وجود آمدن میلیا

علل به وجود آمدن میلیا

علل ایجاد میلیا در نوزادان با کودکان و بزرگسالان متفاوت است.

میلیا در نوزادان

علت بروز میلیا در نوزادان ناشناخته است. در مورد آکنه های کودک که توسط هورمون های مادر ایجاد می شود اغلب اشتباه میشود. بر خلاف آکنه کودک، میلییا باعث التهاب یا تورم نمی شود. نوزادانی که میلیا دارند معمولاً با آن متولد می شوند، در حالی که آکنه های نوزاد تا دو تا چهار هفته پس از تولد ظاهر نمی شوند.

میلیا در کودکان بزرگتر و بزرگسالان

در کودکان بزرگتر و بزرگسالان، میلیا به طور معمول با برخی از آسیب های پوستی همراه است. این ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تاول زدگی به دلیل شرایط پوستی مانند: بیماری پروانه‌ای، پمفیگوئید حلقوی، اپیدرمولیز بولوزا (EB)
  • جراحات و صدمات ناشی از تاول مانند گیاه پیچک سمی آمریکایی
  • سوزش
  • آسیب طولانی مدت خورشید
  • استفاده طولانی مدت از کرمهای استروئیدی
  • روش های مقاومت در برابر پوست ،مانند درم ابریژن یا لیزر تجدید شونده

اگر پوست توانایی طبیعی خود در لایه برداری را از دست بدهد، میلییا نیز می تواند پیشرفت کند. این می تواند در اثر پیری اتفاق بیفتد.

انواع میلیا

انواع میلیا

انواع میلیا بر اساس سنی که کیست رخ می دهد یا عواملی که باعث یشرفت میلیا میشود طبقه بندی می شود. این نوع ها نیز در دسته های اولیه یا ثانویه قرار می گیرند. میلیای اولیه مستقیماً از کراتین گرفتار شده (در زیر لایه بیرونی پوست گرفتار میشود) تشکیل می شود. این کیست ها معمولاً در صورت نوزادان یا بزرگسالان یافت می شود. میلیای ثانویه شبیه به میلیای اولیه به نظر می رسد، اما پس از چیزی که مجاری منتهی به سطح پوست را مسدود می کند، مانند بعد از آسیب دیدگی، سوختگی یا تاول ایجاد می شود.

میلیای نوزادی

میلیای نوزادی میلیای اولیه در نظر گرفته میشود. در نوزادان بروز می کند و طی چند هفته پاک می شود. کیست ها به طور معمول در صورت، پوست سر و قسمت تحتانی دیده می شود. براساس اطلاعات بیمارستان کودکان سیاتل، میلیا در ۴۰ درصد از نوزادان تازه متولد شده رخ میدهد.

میلیای اولیه در کودکان بزرگتر و بزرگسالان

کیست ها در اطراف پلک ها، پیشانی و دستگاه تناسلی یافت می شوند. میلیای اولیه ممکن است در طی چند هفته از بین برود یا برای چند ماه ادامه یابد.

میلیای نوجوان (Juvenile Milia)

اختلالات نادر ژنتیکی که بر روی پوست تأثیر می گذارد، می تواند منجر به این نوع از میلیا شود. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • سندرم کارسینوم سلول بازوی نوویید NBCCS. این می تواند به سرطان سلول پایه منجر شود.
  • پاکونیشی مادرزادی. (یک گروه نادر از اختلالات پوستی اتوزومی غالب است که در اثر جهش در یکی از پنج ژن مختلف کراتین ایجاد می شود.) این حالت ممکن است باعث ایجاد ناخن های ضخیم یا غیر طبیعی شود.
  • سندرم گاردنر. این اختلال ژنتیکی نادر ممکن است به مرور زمان منجر به سرطان روده بزرگ شود.
  • سندرم Bazex-Dupré-Christol. این سندرم روی رشد مو و توانایی تعریق تأثیر می گذارد.

میلیا در نوزادان، کودکان و بزرگسالان

پلاک میلیا (Milia En Plaque)

این وضعیت معمولاً با اختلالات پوستی ژنتیکی یا خود ایمنی مانند لوپوس دیسکوئید یا لیکن پلان همراه است. پلاک میلیا می تواند روی پلک ها، گوش ها، گونه ها یا فک تأثیر بگذارد. کیست ها می توانند چندین سانتی متر قطر داشته باشند. این بیماری در درجه اول در زنان میان سال دیده می شود، اما ممکن است در بزرگسالان یا کودکان در هر سنی یا هر جنسیتی رخ دهد.

فوران میلیای چند گانه (Multiple Eruptive Milia)

(یک بیماری پوستی نادر است که با شروع ناگهانی میلیای متعدد رخ می دهد که به طور عمده در سر، گردن و تنه رخ می دهد.) این نوع میلیا از نواحی خارش دار تشکیل شده است که می توانند در صورت، بازوها و قسمت تحتانی بدن ظاهر شوند. کیست اغلب در طول زمان ظاهر می شود و از چند هفته تا چند ماه متغیر است.

میلیای آسیب زا (Traumatic Milia)

این کیست ها در جایی رخ می دهند که آسیب به پوست وارد شده باشد. مثالها شامل سوختگی شدید و بثورات می باشد. کیست ممکن است تحریک شود، و باعث قرمزی آنها در امتداد لبه ها و سفیدی در وسط شود.

میلیای مرتبط با داروها یا محصولات

استفاده از کرمهای استروئیدی می تواند منجر به ایجاد میلیا روی پوست در صورت استفاده از کرم شود. با این حال، این عارضه جانبی نادر است. بسیاری از مواد تشکیل دهنده محصولات مراقبت از پوست و آرایش می توانند باعث ایجاد میلیا در برخی افراد شوند. اگر پوستی مستعد میلیا دارید، از مواد زیر استفاده نکنید:

  • پارافین مایع
  • نفت مایع
  • روغن پارافین
  • پارافینوم مایع
  • مایع بنزینی
  • روغن نفتی

اینها همه انواع روغن های معدنی هستند که ممکن است باعث ایجاد میلیا شود. لانولین (چربی پشم) همچنین ممکن است تشکیل میلیا را افزایش دهد.

 

تشخیص و درمان میلیا

تشخیص میلیا

پزشک معالج پوست شما را برای تعیین اینکه آیا شما بر اساس ظاهر، کیست میلیا دارید یا خیر، معاینه می کند. بیوپسی ضایعات پوستی (وقتی است که برای آزمایش مقدار کمی از پوست برداشته می شود) [Skin lesion biopsies] فقط در موارد نادر مورد نیاز است.

درمان میلیا

هیچ درمانی برای میلیای نوزادان لازم نیست. کیست ها معمولاً طی چند هفته پاک می شوند (از بین میروند). در کودکان بزرگتر و بزرگسالان، میلیا ظرف چند ماه از بین می رود. اگر این کیست ها باعث ناراحتی شوند، درمان هایی وجود دارد که می تواند در از بین بردن آنها مؤثر باشد. آنها شامل موارد زیر هستند:

  • کرایوتراپی (سرما درمانی). نیتروژن مایع میلیا را منجمد می کند. این متداولترین روش حذف است.
  • تخلیه. یک سوزن استریل محتویات کیست را بیرون می کشد.
  • رتینوئیدهای موضعی. این کرم های حاوی ویتامین A به لایه برداری پوست شما کمک می کنند.
  • لایه برداری شیمیایی. لایه برداری های شیمیایی باعث لایه برداری از لایه اول پوست می شوند و پوست جدیدی به وجود می آید.
  • از بین بردن با لیزر. یک لیزر کوچک برای از بین بردن کیست روی مناطق آسیب دیده تمرکز می کند.
  • دیاترمی (معالجه به وسیله حرارت). گرمای شدید کیست ها را از بین می برد.
  • تخریب کورتاژ (Destruction curettage). کیست ها را با جراحی محتاطانه از بین میبرد.
کیست میلیوم (میلیا)

جمع بندی

میلیا باعث ایجاد مشکلات طولانی مدت نمی شود. در نوزادان، کیست معمولاً طی چند هفته پس از تولد از بین می رود. در حالی که این روند ممکن است در کودکان بزرگتر و بزرگسالان بیشتر طول بکشد، میلیا مضر یا خطرناک در نظر گرفته نمیشود. اگر ظرف چند هفته وضعیت شما بهبود نیافت، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. آنها می توانند مطمئن شوند که این وضعیت، مسئله پوستی دیگری نیست.

  • تمنا خانم
  • ۰
  • ۰

طالبی چه خواصی دارد؟

طالبی یکی از میوه های محبوب فصل تابستان می باشد، این میوه یکی از گزینه های خوب برای اضافه کردن به برنامه غذایی می باشد. طالبی به شکل گرد و گوشتی می باشد و دارای رنگ سبز کم رنگ می باشد. طالبی در نواحی نیمه خشک رشد می کند و گوشت آن آبدار و شیرینی است. از گوشت طالبی برای استفاده در سالاد نیز استفاده می شود. این میوه سرشار از مواد مغذی می باشد. میوه طالبی دارای کالری کمی می باشد، این میوه ۶۴ کالری دارد که تقریبا می توان گفت فاقد چربی و کلسترول مضر برای بدن می باشد. اگر قصد کاهش وزن دارید به شما توصیه می کنیم حتما طالبی مصرف کنید.

این میوه سرشار از پتاسیم است که باعث می شود تا فشار خون کنترل شود و ضربان قلب شما منظم کار کند. پتاسیم برای مقابله با سدیم بدن عملکرد بالایی دارد. این میوه دارای ویتامین آ و سی می باشد که مقاومت بدن انسان را در برابر رادیکال های آزاد و سایر عوامل آسیب رسان افزایش می دهد. ویتامین آ موجود در طالبی باعث افزایش بینایی می شود. طالبی منبع خوبی از ویتامین ب کمپلکس می باشد که شامل نیاسین، تیامین، پانتوتنیک و پیریدوکسین می باشد.

تیامین موجود در طالبی در تولید سلول های جدید موثر است و با کلسترول بد مقابله می کند. پانتوتنیک باعث می شود که چربی ها در بدن به راحتی تجزیه شود. طالبی دارای مقادیر زیادی از کلسیم و روی می باشد، این میوه همچنین آهن زیادی دارد و مس و منگنز و فسفر نیز در آن یافت می شود. آهن موجود در طالبی باعث انتقال اکسیژن در سراسر بدن می شود. منگنز موجود در این میوه باعث تقویت سوخت و ساز بدن شده و سطح قند خون را تنظیم می کند.

خواص طالبی

10 خاصیت عالی طالبی برای سلامتی

1. ضد پیری
پوست بدن ما برای حفاظت به کلاژن نیاز دارد. کلاژن ماده ای می باشد که از اثرات پیری جلوگیری می کند. طالبی دارای کلاژن زیادی برای سلامت بدن می باشد. مصرف این میوه باعث می شود تا از پیری زودرس جلوگیری شود.

 

2. گزینه ی رژیمی خوب
شاید ندانید که نود درصد طالبی را آب تشکیل می دهد. آب موجود در طالبی باعث شادابی و جوانی شما می باشد و از ابتلا به گلودرد جلوگیری می کند. طالبی دارای کالری کم و کلسترول کمی دارد. برای کسانی که رژیم دارند این میوه مناسب است.

 

3. ضد سرطان
طالبی به خاطر داشتن کاروتنوئیدش مانع از ابتلا به سرطان می شود. کاروتنوئید یک رنگدانه طبیعی موجود در میوه ها می باشد که این مورد در طالبی زیاد است و از سرطان سینه و ریه جلوگیری می کند.

 

4. پیشگیری از حمله ی قلبی
آدنوزین موجود در طالبی از رسوبات خون که به حمله قلبی منجر می شود جلوگیری می کند. آدنوزین می تواند به بدن شما در سرکوب کردن سلول های خونی مزاحم کمک کند تا احتمال حمله ی قلبی کاهش پیدا کند.

 

5. سلامت چشم
این میوه سرشار از بتاکاروتن است که برای افزایش دید و حفظ سلامت چشم بسیار مفید است. بتاکاروتن در بدن به ویتامین آ تبدیل شده و برای بهبود عملکرد چشم بسیار مفید است.

 

6. پیشگیری از ناتوانی جنسی
طالبی شامل آمینو اسیدی به اسم سیترولین می باشد که می تواند برای پیشگیری از ناتوانی جنسی موثر باشد. این ماده باعث آرام سازی جریان خون به سمت آلت تناسلی می شود. سیترولین ماده به نام آرژینین تولید می کند، این ماده می تواند باعث کنترل رگ های خونی شود.

 

7. منبع لیکوپن
لیکوپن ماده ای مفید می باشد که در گوجه فرنگی نیز یافت می شود، طالبی سرشار از لیکوپن می باشد که یک ترکیب فعال شناخته می شود که دشمن سلول های سرطانی می باشد. لیکوپن باعث می شود تا حملات قلبی کاهش پیدا کرده و شما قلب سالمی داشته باشید.

 

8. جلوگیری از دیابت
بیماری دیابت به دلیل مصرف بیش از اندازه خوراکی های چرب و شیرین رخ می دهد. دیابت یک بیماری ژنتیکی نیز محسوب می شود. طالبی سرشار از کالری هایی می باشد که باعث می شود تا شما احساس سیری کنید و از دیابت جلوگیری می کند.

 

9. تسکین دستگاه گوارشی
طالبی سرشار از ویتامین می باشد، همچنین این میوه از آب و فیبر غنی بوده و همین آب و فیبر زیاد باعث می شود تا یک دسر مناسب باشد. کسانی که مشکلات گوارشی دارند می توانند طالبی مصرف کنند. طالبی برای درمان اسهال و یبوست بسیار مفید است.

 

10. زیبایی درونی
طالبی برای زنان بسیار مفید می باشد، این میوه باعث زیبایی درونی شما می شود. شما اگر به دنبال میوه ای هستید که دارای آب زیادی باشد بهتر است طالبی مصرف کنید. طالبی باعث شستن رسوبات پوستی می شود.

  • تمنا خانم